Kv. Riset 102018-01-08T18:02:29+00:00

Project Description

Kv. Riset 10

Totalentreprenör

Einar Mattsson Byggnads AB

Elkonsult

Sweco Systems AB

Entreprenadform

Totalentreprenad

Datum
april, 2013 till juni, 2014

Kv. Riset 10 är ett flerbostadshus med sju trappuppgångar och åtta våningsplan, BTA ca 14 700 kvm. Fastigheten inrymmer idag 109 hyresrättslägenheter samt ett tiotal lokaler. Lägenhetssammansättningen är 1-5 RoK.

Projektet avser att höja de befintliga lägenheternas standard och det är planerat att hyresgästerna ska bo kvar under pågående arbete. I huvudsak består projektet av byte av stammar och installationer, nya badrum och att komplettera med moderna funktioner avseende tvättstugor, sophantering m m. Vidare skall de gamla lokalerna i entréplanet konverteras till nya moderna lägenheter och de vakanta lägenheterna, ca 20 st, får ny köksinredning och samtliga ytskikt renoveras. Nytt tak kommer att läggas om med tegel lika befintligt. Fasaderna skall tvättas och kompletteringsmålas i erforderlig omfattning.

Förutom nya uteplatser rustas gården upp. Nya sopnedkast placeras centralt på gården och nya belysningspollare kommer att lysa upp gångarna till trapphusen. Målsättningen är att uppnå miljöklassad byggnad brons.